Om oss

ninniellafiafotografen2

Kennelns 3 hundar
Foto: Happy Dogs

Jag heter Eva och bor i ett litet hus i Årsta, Uppsala med min man Peter, och hundarna Ninni, Fia och minstingen Ella. Våra döttrar Lena och Carina har flyttat hemifrån, men de kommer och hälsar
på oss ganska ofta båda två.

Vi har alla haft djurintresse ganska länge. Peter är uppväxt med hundar. Jag hade ingen egen hund när jag var barn men har alltid haft ett brinnande intresse av hundar och andra djur också. 
Gick ut med andras hundar och tyckte det var jätteroligt. Efter gymnasiet fick jag en praktikplats på  Ultunas smådjursavdelning. Det var roligt och man fick dessutom lära sig en hel del 
om hundar och även lite om andra djur som kom dit. När barnen blev lite större så arbetade jag hemma och fick då möjlighet att äntligen köpa en egen hund.

1990 skaffade vi våran första Cockerspaniel, hon hette Estate Mona Lie Tide "Tina" och kom från Anki Persson i Borlänge. 
Det var jättekul både för mig och barnen eftersom vi inte haft någon egen hund tidigare. Peter tyckte det var mysigt också för han kunde ligga länge på golvet och både leka och kela med den lilla varelsen.

Jag gick på trimkurs som dom ordnade på Cockerspanielklubben. Det var ju jättebra att lära sig då man hade en valt en trimras, på det viset kunde man ju sköta pälsen ordentligt.

Vi var på några utställningar när hon var ung, men hon var inte så glad och alert när det var dax att visa upp sig, så hon gillade nog inte det. Vi gick på lydnadsträning i stället och tävlade några 
gånger och det gick alla fall bättre och vi var nöjda med våra poäng. Hennes favoritsysslor var att bada och dribbla med fotbollar. Funderade ett tag på en valpkull efter henne men
hon hade fel på sina knän och ett av dom fick vi senare operera, så det blev inga valpar. Hon fick ta det lugnt efter det och levde tills hon var 12,5 år.

När hon gick bort blev det tomt i huset, så när det gått en tid var vi och såg ut en liten söt tikvalp i Ludvika på Sausbergets kennel.

I december kom så våran nya lilla varg hem till oss och alla blev glada och nöjda igen. Det blev full fart med den lilla valpen och nya valpkurser och senare lydnadskurs. 
Hon har varit med Carina på agility träning som dom hade på Jällaskolans studieplan. Det har gått jättebra med inlärningen men hon är inte så snabb. Men roligt har hon alla fall på banan. 
Vi har varit på ringträningar och ett antal utställningar har vi varit på och det har gått ganska bra tycker vi.

Att vi bestämde oss för att ta en kull på henne beror på att hon har ett underbart temperament och att hon alltid är glad, som en cocker ska vara. När höfter och ögon var bra så blev Nisse 
inbokad på parningen,som även han är en mycket trevlig hund. Nisse och Ninni har sedan dom var valpar träffats på cockerpromenaderna och vi tyckte att dom passade så bra ihop, redan då.

avd19

     Historien om vårat kennelnamn

vacker

Att vi valde detta namn beror på att när vi hade första hunden Tina så tyckte vi att hon var både lite katt och hund. 
När hon lekte så morrade hon och slog mycket med sina tassar på leksaker och hon höll fast grejerna och sparkade ibland på dom som en katt.
Hon kunde dessutom yla som en riktig varg. Ninni leker precis på samma sätt men ylningen är under träningsstadiet, 
men hon kan få till det ibland alla fall. 
Då vi har kallat både Tina och Ninni för tigervargar så blev det ett passande namn på kenneln tyckte vi.

 

 copyright © Annerklev